Ieder soort fitnessclub heeft zijn eigen ongeschreven gewoontes. Je zal je er meer thuis voelen als je leert over deze ongeschreven regels. Hier zijn wat tips over hoe je in bepaalde situaties kan reageren.
Als iemand een fitnesstoestel gebruikt die jij ook wilt gaan gebruiken. Vraag of je mee mag doen. Je kan de oefening dan om de beurt doen. Het gewicht is makkelijk te aan te passen door de pin te verplaatsen. Dit is een heel gewone vraag, niemand heeft het recht om een toestel langer dan een kwartier voor zich te houden.
Als je ziet dat iemand wacht tot je klaar bent. Vraag vriendelijk of die persoon met je mee wil trainen (zie punt 1). Of vertel die persoon hoelang je nog bezig bent met die oefening zoals: ‘je kan hierna, dit is mijn laatste oefening’.
Als je hulp nodig hebt om een toestel in te stellen of je bent vergeten hoe dat moet… Vraag! Aan iemand bij je in de buurt of aan een trainer of ze je kunnen helpen. Als iemand een oefening doet die jij ook wil leren …
Wacht tot die persoon even pauze neemt en vraag of hij/zij jou kan uitleggen hoe die oefening werkt. De meeste mensen zullen je graag helpen, ze zullen vaak gevleid zijn dat je hen vraagt te helpen.
Als je niet zeker bent of je de oefening veilig uit kan voeren … Vraag iemand je te helpen! Dit is vaak de reden waarom mensen samen trainen. Als je alleen traint vraag gerust iemand in je buurt je even te helpen met de oefening.
Vergeet je handdoek niet … Niemand wil in andermans zweet zitten. Maak altijd je toestel droog als je klaar bent.
Ga niet schreeuwen … Je kan dan net zo goed met een megafoon roepen: ‘mensen kijk naar mij, ik probeer meer gewicht omhoog te krijgen dan ik aankan’.
Ruim de gewichten op. Plaats altijd de gewichten in de juiste volgorde in het rek terug.
Ga niet op een apparaat zitten dat je niet gebruikt!
Respecteer andermans privacy … Als iemand aan het trainen is, is dat niet het juiste moment om die persoon aan te spreken over werk of dat soort zaken. Wacht tot de persoon gedaan heeft met de oefening.